Over ons

Boomkwekerij H&B Plant

mensen

Bij boomkwekerij H&B Plant werken we met een vaste groep van 6 mensen, aangevuld met zzp'ers en loonwerkers, aan een prachtig product. Onze bomen en struiken.

Het bedrijf is in 2003 opgericht door Peter van der Heiden en Marten van de Bijl, voor 2003 hebben ze al tientallen jaren ervaring opgedaan in de boomkwekerij. Ze houden zich, naast de dagelijkse leiding over het bedrijf, met name bezig met de in- en verkoop.

Eveneens in 2003 (augustus) is Harm Didis in dienst gekomen als chef boomkwekerij. Zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het leiden van de boomkwekerij, ervoor zorgen dat het laden / lossen soepel verloopt maar ook het bezoeken van leveranciers zodat we weten welke kwaliteit, soorten en maten we kunnen verwachten.

Martin van de Bijl is in 2010 in dienst gekomen als versterking voor de boomkwekerij. Hij is breed inzetbaar in de boomkwekerij. Snoeien, tangen, beregenen hij doet het allemaal. Als er bomen worden geladen vinden we Martin terug op de kraan en zorgt hij ervoor dat de bomen netjes in de trailer liggen.

In januari 2015 is Sandro Valkenier in dienst gekomen als verkoper, marketeer. Het zoeken, vinden en onderhouden van nieuwe relaties is een belangrijke bezigheid voor hem. Daarnaast zorgt hij ervoor dat het logistieke gedeelte op rolletjes loopt en houdt hij zich bezig met de marketing binnen het bedrijf.

bedrijf

Boomkwekerij H&B Plant is gevestigd in Randwijk, in laanboomcentrum Opheusden. Sinds 2003 kweken we op de vruchtbare Betuwse rivierklei een mooi sortiment aan laanbomen, fruitbomen en solitaire struiken. In samenwerking met een breed netwerk aan betrouwbare leveranciers kunnen we circa 400 soorten leveren.

Als het gaat om bomen en fruitbomen leveren we 2 tot 5 maal verplante bomen van 6-8 cm tot circa 40-45 cm stamomvang. Meerstammige, solitaire struiken leveren we van 125/150 cm tot circa 700 cm hoogte.

Het overgrote deel van onze bomen, planten worden geëxporteerd naar boomkwekers, tuincentra en hoveniers in verschillende Europese landen.